Wow! Wat ben ik jarig bij Jumbo!

Maurits 19 december 2016
Gisteren vierde ik mijn 54ste verjaardag. Nou had ik die leeftijd liever niet genoemd, maar aangezien transparantie tegenwoordig het toverwoord is... 's Morgens nog even naar de winkel om onder andere voor mezelf en mijn lief een chocoladebol te halen. 'De winkel' is één van de twee Jumbo supermarkten hier in Uden en wel die in winkelcentrum De Drossaard. Nou wist ik al dat ondernemer Roland de Laak er alles aan doet om het zijn klanten naar de zin te maken. Een goed gastheer in een prima winkel. Wat ik niet wist is dat Jumbo 25% korting geeft op gebak, als het je verjaardag is. En omdat ik ook, zo tegen de feestdagen, op de kleintjes let (ik snap dat de lezer dezes nu in verwarring raakt...) maakte ik van die aanbieding graag gebruik. Ik vroeg aan de medewerkster van de afdeling 'brood en gebak' hoe dat dan werkte. Zij vroeg mij daarop weer of ik nog meer boodschappen te doen had en of ik haar daarna dan even aan wilde schieten. Toen ik een minuut of 5 later weer terugkwam bij haar afdeling kwam ze me al tegemoet met een bos bloemen en ze gaf me een ferme handdruk. "Hartelijk gefeliciteerd en een heel fijne dag!" Ze liep mee naar de kassa en gaf het door aan de medewerkster daar. Ook die feliciteerde me hartelijk en toen een collega haar iets kwam brengen en mij met de bloemen zag staan kreeg ik ook van haar een hartelijk 'fijne verjaardag!'. Wat een leuke manier om je klant, al is het maar heel even, in het zonnetje te zetten. Het zijn dus echt de kleine dingen die het doen! En die van een 'gewone' supermarkt een echte 'local hero' kunnen maken.